dijous, 4 de desembre del 2014

"LA GALERETA" I "LA MEDINA". VISITA DEL CFGS D'EDUCACIÓ INFANTIL A LES LLARS MUNICIPALS DE CAMBRILS

Estem d'acord amb Fratto quan dibuixa i escriu coses com aquesta:



Ens vam sorprendre gratament en veure que aquesta imatge presideix  l'entrada de "La Galereta". I la nostra emoció va anar en augment mentre passava el matí que vam compartir amb els infants i les educadores de les llars municipals de Cambrils, els alumnes i professores del CFGS d'Educació Infantil de l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre
 L'emoció va ser comprovar que els nens gaudeixen del seu desenvolupament cadascú al seu propi ritme, sense que les educadores "irrompin" amb imposicions. Aquí es motiva i es suggereix ...Com? Amb l'oferiment de materials adients per l'activitat prèviament pensada i consensuada per les professionals.

 Ens va interessar veure com la major part de materials són materials de primera mà que es converteixen en joguines per al nen i que ofereixen infinitat de possibilitats.










Vam veure amb bons ulls el fet que les famílies tinguin sempre les portes obertes i participin activament de la vida a la Llar.


Va ser fabulós poder gaudir amb les criatures de moments emocionants com el gaudi del propi cos amb les sessions de psicomotricitat,
 el treball de les emocions com l'alegria o la tristó
 i el goig de fer petons.



El descobriment de les seves capacitats de pensament  treballat amb el joc heurístic.









L’escalfor i la tendresa que es respira a la classe dels nadons.
La interiorització dels hàbits entre altres neteja , ordre, autonomia, amb necessitats quotidianes com l'alimentació o la higiene.
La creativitat i la fantasia del món dels contes.











Volem tenir sempre present que és possible posar a la pràctica amb èxit la teoria que treballem a l’ institut on pensem que l’ACTITUT  motivadora, positiva, incentivadora, creativa, del professional de la educació és la única cosa imprescindible per acompanyar els infants en els seu procés d’aprenentatge.

 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada