dijous, 5 de juny del 2014

AUTONOMIA: EL BANY INFANTIL



Durant el mes de maig vam realitzar la pràctica del bany. 

El bany és una activitat que s’acostuma a fer a casa  i per tant, rarament s’haurà de dur terme a l’escola infantil, però tot i això, ho hem realitzar perquè sempre ens podem trobar en una situació que ho requereixi.

Convé que l’habitació tingui la temperatura adequada (21-24ºC en el nounats i 20-22ºC a partir de les 6 setmanes de vida). Cal assegurar-nos que no hagi corrents d’aire. S’ha de preparar la banyera i l’equip imprescindible per al bany: la banyera, el sabó, tovallola, esponja natural, cremes, bolquer, roba ...

L’aigua del bany ha d’estar tèbia a 32-36ºC i mai ha de superar els 37ºC. Per mesurar-ho podem fer servir el colze o un termòmetre. 

Per evitar accidents el nadó ha d’estar sempre sota vigilància d’una persona adulta.
És fonamental cobrir-li el cap perquè és la part per on els nadons perden la major part de la calor corporal. També cal eixugar-lo molt bé, sobretot pels plecs, per no irritar-li la pell i prevenir els fongs. Cal eixugar-lo amb suavitat.

Finalment, cal aplicar-li per tot el cos una crema hidratant infantil amb un massatge suau. Tot seguit, cal vestir-lo i arreglar-ho de manera convenient.

Us mostrem un vídeo de la nostra pràctica. Esperem que us agradi.


http://youtu.be/2Z2zZmGHpDs




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada